Imprimir
Categoría de nivel principal o raíz: Mediterraneo
Categoría: Cataluña

Cargill renova per 20 anys la seva concessió al Port de

Información
Cataluña 27 Enero 2016
social youtube xornalgalicia   feed-image

El Consell d’Administració del Port de Barcelona, reunit avui, ha acordat renovar per un període de 20 anys la concessió de la companyia Cargill, empresa multinacional especialitzada en la compra, processament i distribució de cereals i olis vegetals –entre d’altres activitats-. L’empresa, instal·lada des de 1976 al moll Álvarez de la Campa de l'enclavament català, on disposa d’una planta de molturació de fava de soja, invertirà un total de 10,4 milions d’euros en la millora de les seves instal·lacions, com ara la substitució dels tancs de farina.

La renovació de la concessió, que serà efectiva a partir del proper 13 de febrer, contempla dues possibles pròrrogues de dos anys cadascuna, que Cargill obtindria a canvi de noves inversions.

Argentina i Uruguai, principalment, però també Brasil i els Estats Units són els principals productors de la fava de soja que Cargill processa a les seves instal·lacions del Port. Els derivats d’aquest producte es fan servir en la producció de pinsos i tenen com a destinació principal Lleida i Saragossa. Així, les inversions que la multinacional portarà a terme en els propers anys seran clau per consolidar el tràfic de granels sòlids al Port de Barcelona.

El Port aprova prorrogar en 10 anys la concessió de Portcemen, que invertirà 1,5 milions d’euros

L’empresa està especialitzada en l’exportació de ciment per via marítima

El Port de Barcelona ha aprovat avui prorrogar en 10 anys la concessió de la companyia Portcemen, que opera al moll de Contradic de la infraestructura catalana des de l’any 1973. L’empresa, especialitzada en l’exportació de ciment per via marítima, invertirà 1,5 milions d’euros en millores constructives, mediambientals i productives, com ara la prolongació del braç del pòrtic carregador i la renovació d’elevadors i del sistema d’extracció del ciment. Des dels seus orígens, Portcemen facilita l’exportació a les empreses cimenteres instal·lades a Catalunya, tot canalitzant part de la seva producció a diverses destinacions de tot el món.

Amb l’ampliació de termini acordada avui al Consell d’Administració del Port, la concessió de la companyia serà vigent fins l’any 2031.

Container Depot Service invertirà 10,1 milions d’euros al Port de Barcelona

La companyia, fruit de la unió de dues bases de contenidors del Port, obté la concessió per ocupar una parcel·la de 132.000 m

2 per un període de 15 anys

El Consell d’Administració del Port de Barcelona també ha acordat atorgar a Barcelona Container Depot Service una concessió per a l’ocupació d’una parcel·la de 132.000 metres quadrats destinada a l’explotació d’un servei de dipòsit i reparació de contenidors buits. La companyia, que operarà a la parcel·la per un període de 15 anys, té previst invertir 10,1 milions d’euros en la millora i modernització d’instal·lacions, sistema informàtic i maquinària al llarg d’aquests anys.

La ubicació al moll Evaristo Fernández és la mateixa on els darrers anys han operat

Almacenes y Depósitos Martainer i Progeco España.

Les inversions previstes per Container Depot Service inclouen un nou accés per camions i l’automatització de les portes de les terminals.