Cataluña

El Port de Barcelona participarà del 13 al 16 de març al principal esdeveniment mundial de la indústria de creuers, la fira Seatrade Cruise Global 2017, que se celebrarà a Fort Lauderdale (Florida). Com ja és habitual, l’enclavament català sumarà esforços amb Creuers del Port de Barcelona i Palacruceros, amb qui compartirà estand a la trobada (número 1921 – Pavelló d’Espanya) per promocionar internacionalment els serveis que Barcelona ofereix per al tràfic de creuers.

Información

El Port de Barcelona estreny relacions amb el seu 1r

Información
Diario Marítimo ; 13 Octubre 2016

Amb l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, la instal·lació busca potencials inversors xinesos interessats a apostar per la capital catalana com a hub logístic

El Port de Barcelona participa des d’ahir i fins demà, 14 d’octubre, a la China International Logistics and Transportation Fair, una important fira empresarial que se celebra a Shenzhen i que compta amb 1.200 companyies expositores i més de 70.000 visitants.

La nova instal·lació permetrà l’expansió del hinterland de les dues terminals

El Consell d’Administració del Port de Barcelona va aprovar en la seva sessió del mes de juliol l’atorgament d’una concessió administrativa a les empreses Terminales Químicos, S.A (TERQUIMSA) i Terminales Portuarias, S.L (TEPSA) per a la instal·lació i explotació d’un carregador ferroviari en ample europeu destinat a la recepció i reexpedició de granels líquids per ferrocarril.

Información

Stella Maris Barcelona, premiat com a millor centre mundial de mariners

Información
Diario Marítimo ; 30 Junio 2016

L’organització, amb 42 voluntaris, ofereix assistència a les tripulacions que fan escala al Port de Barcelona

El Centre Stella Maris de l'Apostolat del Mar de Barcelona ha rebut el premi Seafarers’ Centre of the Year 2016. El premi, que es concedeix com a resultat dels vots dels mariners de tot el món, és un reconeixement a la tasca d’assistència per part d’aquesta organització a les tripulacions dels vaixells que amarren al Port de Barcelona.

1059695380De acuerdo con los medios españoles, durante su recorrido entre la ciudad francesa de Saint-Nazaire y Barcelona, el extraordinario crucero hizo varias paradas en diferentes países de Europa para recibir a sus primeros pasajeros.

El verdadero rey de todos los cruceros mide al menos 66 metros de anchura, 362 metros de longitud y cuenta con una capacidad de desplazamiento que  llega a las 227.500 toneladas.

flamencs PN Delta Ebre CustomLa Diputació de Tarragona aprova destinar 122.000 euros als Parcs Naturals del Montsant, els Ports i el Delta de l’Ebre, i al Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet

La Diputació de Tarragona centrarà enguany les seves actuacions als tres Parcs Naturals de la demarcació i al Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet en la millora d’instal·lacions i en projectes adreçats a la difusió i a l’educació ambiental. A més, s’han previst diferents actuacions de conservació mediambiental, com el projecte de cria de la tortuga d’estany al Parc Natural del Delta de l’Ebre i de seguiment d’espècies a la Serra del Montsant. L’ens supramunicipal ha acordat en Junta de Govern destinar 122.000 euros al conjunt d’actuacions previstes en tots aquests espais naturals durant el 2016.

Información

El tràfic de contenidors del Port de Barcelona creix un 11% fins al mes d’abril

Información
Diario Marítimo ; 18 Mayo 2016

La instal·lació registra un fort impuls del tràfic ferroviari, que avança un 18% en contenidors i un 21% en vehicles

La càrrega contenitzada del Port de Barcelona, un tràfic estratègic de la instal·lació i un bon indicador de l’activitat econòmica de l’entorn, ha augmentat un 11% durant els 4 primers mesos de l’any, fins assolir els 685.082 TEU (un TEU equival a un contenidor de 20 peus).

La infraestructura catalana tanca 2015 amb una xifra de negoci de 155,6 milions (+1%), al temps que manté una ambiciosa política de bonificacions de taxes

El Port de Barcelona va registrar el 2015 un tràfic total de 47 milions de tones de mercaderies, un 1,5% més que l’any anterior.

Información

Cargill renova per 20 anys la seva concessió al Port de

Información
Diario Marítimo ; 27 Enero 2016

El Consell d’Administració del Port de Barcelona, reunit avui, ha acordat renovar per un període de 20 anys la concessió de la companyia Cargill, empresa multinacional especialitzada en la compra, processament i distribució de cereals i olis vegetals –entre d’altres activitats-. L’empresa, instal·lada des de 1976 al moll Álvarez de la Campa de l'enclavament català, on disposa d’una planta de molturació de fava de soja, invertirà un total de 10,4 milions d’euros en la millora de les seves instal·lacions, com ara la substitució dels tancs de farina.

campana_de_propinas