El Port de Barcelona licita el nou accés viari i ferroviari a la futura terminal d’ICL Iberia per 4,7 milions d’euros

Información
Cataluña 16 Diciembre 2015
social youtube xornalgalicia   feed-image

La multinacional invertirà 60 milions d’euros en una nova terminal de càrrega a l’enclavament català

El Consell d’Administració del Port de Barcelona ha aprovat avui la licitació del nou accés viari i ferroviari al moll Álvarez de la Campa, on s’ubicarà la futura terminal d’ICL Iberia (Iberpotash). L’actuació té un pressupost inicial de 4,7 milions d’euros i un termini d’execució de 10 mesos. L’obra consisteix en la creació d’una connexió viària per a la terminal que la companyia especialitzada en la producció i comercialització de potassa, ICL Iberia, construirà a l’enclavament català. El projecte inclou també el traçat ferroviari en ample mixt (mètric i internacional). L’actuació es completa amb una nova xarxa de drenatge i els elements d’urbanització i sistema d’enllumenat dels vials.

La terminal d’ICL Iberia al Port de Barcelona, amb una superfície de 7 hectàrees i 14 metres de calat, suposarà una inversió de 60 milions d’euros per part de la multinacional i permetrà la càrrega de vaixells de fins a 60.000 tones.

NOTA

: Adjuntem un mapa d’ubicació del moll Àlvarez de la Campa, on es construirà la terminal d’ICL Iberia i el nou accés viari i ferroviari.

El Port de Barcelona autoritza la venda del 70% de les accions de la companyia Marina Barcelona 92

L’empresa compradora és D-Marine Investments Holding, filial del grup turc Dogus Holding

La sessió del Consell d’Administració celebrada ahir ha autoritzat la venda del 70% de les accions de Marina Barcelona 92 (empresa concessionària del Port de Barcelona dedicada al manteniment, reparació i reforma de vaixells i embarcacions d’esbarjo) al grup d’origen turc Dogus Holding amb seu a Istambul. L’adquisició s’executarà a través de l’empresa D-Marine, filial de Dogus encarregada de la gestió de marines.

Actualment D-Marine gestiona un total d’11 marines a la Mediterrània, distribuïdes entre Turquia, Grècia, Croàcia i Montenegro. L’operació autoritzada avui inclou la venda de la participació del 8,07% que el Port de Barcelona té a Marina Barcelona 92 per un valor de 6 milions d’euros.

{jcomments on}